ELGA Slimme warmtepomp

/ELGA Slimme warmtepomp
ELGA Slimme warmtepomp2018-01-12T14:53:16+02:00

De ELGA staat voor ELektrisch en GAs. Het is een slimme hybride warmtepomp. Een warmtepomp verwarmt uw woning comfortabel en goedkoop. Daarmee bespaart u op uw energieverbruik en daarnaast bespaart u het milieu. De ELGA is te plaatsen in minder dan een dag**. De ELGA won in 2010 de innovatieprijs in de categorie DUURZAAM. Sindsdien wordt de Elga nog steeds continu doorontwikkeld!

** De gemiddelde installatie-duur is 4-6uur.

Bespaartool

Druk om de bespaartool te openen

De ideale warmtepomp voor bestaande huizen

Uitgebreide informatie

De ELGA valt onder de categorie Lucht/Water warmtepompen. Lucht/Water houdt in dat hij de warmte ontdekt uit de lucht en deze warmte afgeeft aan het water van uw centrale verwarming. Hiervoor heeft hij enkel elektriciteit nodig. De besparing komt dan ook voort dat hij met een beperkte hoeveelheid elektriciteit veel warmte kan genereren. De techniek die erachter schuilt ligt in het comprimeren van gas waardoor de druk en temperatuur oplopen. Die temperatuurverhoging kan benut worden voor de afgifte aan de CV.

De ELGA (Elektrisch/Gas) is een slimme hybride warmtepomp. Deze warmtepomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Wanneer de temperatuur te laag wordt en het veel energie kost om warmte te onttrekken uit de buitenlucht schakelt de ELGA de CV in.

De Voordelen van de ELGA

 • Lage investering voor een hoge kwaliteit modulerende warmtepomp
 • In 2018 €1600,- euro subsidie
 • Behalve verwarmen ook de mogelijkheid om te koelen (bij LTV verwarming)
 • Prijs: €4300,- tot €4699,- inclusief BTW en installatie door Erkend STEK gassen installateur** (exclusief subsidie)
 • Uitermate geschikt voor bestaande bouw
 • Korte terugverdientijden
 • Lange levensduur
 • Optioneel extra gemak: thermostaat bediening met behulp van Smartphone***
Techneco-elga

huis-met-elga

Hoe is het systeem opgebouwd?

De ELGA warmtepomp bestaat uit de volgende onderdelen: Dit zijn:

 1. De binnenunit (de Warmtepomp)

 2. De buitenunit (deze onttrekt warme of koude lucht uit de omgeving)

 3. De bestaande CV ketel

 4. Vloerverwarming of radiatoren

Optioneel verwarming aansturen via Smartphone

De ELGA wordt standaard geleverd met een Honeywell thermostaat. Het is ook mogelijk om de ELGA te leveren met de Honeywell Round Connect thermostaat. Op die manier kun je de verwarming ook op afstand omhoog of omlaag zetten. Zo genereer je naast een lagere rekening ook altijd een aangenaam binnenklimaat.

signaleren2

 

** Vraag naar de voorwaarden
***Via deze optie is het niet mogelijk om te koelen met de Elga

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!