Homewizard wint hoofdprijs Vereniging Eigen Huis

/, Design, Photo/Homewizard wint hoofdprijs Vereniging Eigen Huis

Wij zijn trots om te mogen vermelden dat we nu reseller zijn van HomeWizard. HomeWizard wint prijs voor beste domotica product.
HomeWizard heeft de eerste editie van de Eigen Huis Startup Challenge gewonnen. Eind juni werd de hoofdprijs tijdens een finale-evenement in Utrecht uitgereikt. Door de HomeWizard kun je met een applicatie op een smartphone onder andere het beveiliging- en camerasysteem in huis besturen, gordijnen openen of sluiten en de thermostaat bedienen. De jury vindt dit product relevant voor een grote groep mensen. Wijn: ‘Omdat HomeWizard met bestaande draadloze apparatuur kan communiceren, hoeven huiseigenaren oude besturingssystemen niet te vervangen. Ook is het een toekomstbestendig apparaat, omdat de software continu wordt geüpdatet. Vanaf morgen kan iedereen apparaten in huis met elkaar laten communiceren, of op afstand besturen. Dat maakt HomeWizard de winnaar.’

By |2015-06-15T19:32:54+02:00juli 31st, 2012|Categories: Audio, Design, Photo|Tags: |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!