CNG / Aardgas: Wat kost het?

//CNG / Aardgas: Wat kost het?
CNG / Aardgas: Wat kost het?2016-02-15T11:43:12+02:00

Wij danken u voor uw interesse in het verduurzamen van uw auto of wagenpark. Met een aardgasinstallatie kunt u (groen) gas tanken. Door het tanken van groen gas bespaart u direct op de kosten per kilometer en het milieu.

Wat kost het gebruik van aardgas?
De prijs van een installatie zijn afhankelijk van een heel aantal factoren. De belangrijkste factoren worden hieronder vermeld. Om die redenen is het niet mogelijk om standaard prijzen te noteren op de website of de systemen via internet aan te bieden.

Per tank kunt u gemiddeld 15kg aardgas tanken. De actieradius van 1kg aardgas is vergelijkbaar met 1 liter diesel. De kosten zijn bij de pomp 1,03 euro per kilo (peildatum mei 2013). Bij grotere wagenparken is een eigen vulinstallatie al snel rendabel. Voor bedrijven zijn diverse subsidies beschikbaar. Voor particulieren zijn veelal regionale subsidies beschikbaar.

Voor een prijsopgave verzoeken wij u om een email te sturen met daarin de volgende gegevens:

  • Merk voertuig
  • Type voertuig
  • Motorcode (vindt u op kentekenbewijs)
  • Motorinhoud
  • Aantal cylinders
  • Bouwjaar
  • Gewenste aantal tanks
  • Persoonsgegevens/bedrijfsgegevens

Het volstaat ook om een kopie kenteken door te sturen.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte: CNGinbouwservice@duurzaamisbeter.nl
Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag uw emails te beantwoorden.

*Om een goede werking te garanderen werken we nauw samen met Auto Speciaal Uden, gerenommeerd specialist in aardgasinbouw.

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiƫle definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!