Zonnewering

//Zonnewering
Zonnewering2017-06-12T19:34:32+02:00

Zonnewering (of garage, elektromotoren) bedienen

Als onderdeel van de HomeWizard visie om bestaande apparatuur te ondersteunen, is ook het Somfy RTS protocol ingebouwd in de HomeWizard. Dit betekent dat je alle Somfy RTS rolluiken, zonneschermen, gordijnen, jaloeziën, etc. direct kunt besturen vanuit de HomeWizard app. Ook voor andere elektromotoren is er een oplossing in de vorm van een ASUN-650 van KlikAanKlikUit of de ITL1000 van Intertechno. Deze ‘zonweringontvangers’ kunnen worden aangesloten op de meeste bestaande elektromotoren, die daarmee ook aangestuurd kunnen worden met de HomeWizard.

zonwering1

Somfy (RTS) bedienen met de HomeWizard

Als marktleider op het gebied van elektrische zonnewering, gordijnen en garagedeuren, heeft Somfy een groot assortiment aan motoren die nu allemaal te bedienen zijn met de HomeWizard. De zogenaamde ‘RTS technologie’ is het draadloze signaal dat Somfy gebruikt in haar afstandsbedieningen. Vrijwel alle typen motoren en afstandsbedieningen die de afgelopen jaren zijn ingebouwd door Somfy dealers, gebruiken dit RTS signaal.

Als u al Somfy producten heeft, kunt u deze vrijwel altijd bedienen met de HomeWizard (meestal staat er onderop de afstandsbediening ergens ‘RTS’; controleer dit voor de zekerheid). Voor het instellen van Somfy op de HomeWizard zijn gelukkig geen installateurs nodig. Je kunt direct vanuit de app een nieuwe code genereren, waarmee de Somfy ontvanger in het vervolg bediend kan worden. De normale afstandsbediening blijft natuurlijk ook bruikbaar. Na het toevoegen kunnen ook voor Somfy timers, scenes en actions gebruikt worden om de zonwering te automatiseren.

Andere typen zonwering of elektromotoren bedienen

Beschik je niet over Somfy apparatuur, maar is jouw garagedeur of zonnewering wel voorzien van een motor? Dan kun je in veel gevallen gebruik maken van de ASUN-650 module van KlikAanKlikUit of de ITL1000 van intertechno. Deze modules kunnen veel bestaande motoren aansturen als z.g.n. ‘pulsschakelaar’. Dit bekent dat je de garagedeur open kunt zetten als je in de auto zit, maar ook als je niet thuis bent. Zie je op de camera dat je de deur vergeten bent te sluiten, dan kun je deze alsnog op afstand sluiten. Dit geldt ook voor de zonnewering. Ben je niet thuis, maar staat de zonnewering nog uit? Haal deze omhoog op afstand via je smartphone. Ook voor de ASUN650 zijn timers, actions en scenes in te stellen, zodat er vanalles geautomatiseerd kan worden.

zonwering2

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!