Signaleren

//Signaleren
Signaleren2017-06-12T19:34:32+02:00

Altijd op de hoogte van wat er in en om het huis gebeurt

Met signaleren bedoelen we dat iedereen de mogelijkheid kan hebben om te weten wat zich in en om het huis afspeelt, precies op de momenten dat hij of zij dit wenst. Waar een traditioneel alarmsysteem alleen is bedoeld om te waarschuwen voor ongewenste indringers, gaat signalering verder. Doordat je een laagdrempelige push-notificatie op je telefoon ontvangt als een magneetcontact, bewegingssensor of deurbel geactiveerd worden, is signalering stukken veelzijdiger. Een glimp van de mogelijkheden:

  • Altijd zien welke deuren en ramen open of dicht staan
  • Een push notificatie op je smartphone krijgen als iemand op de deurbel drukt
  • Genotificeerd worden als op de door jou ingestelde tijden een bewegingssensor of magneetcontact af gaat
  • Snel en eenvoudig de voorwaarden en tijden waarop je notificaties ontvangt kunnen wijzigen of tijdelijk uitschakelen
  • Gebruik ‘actions’ om bijvoorbeeld ook de lampen aan te zetten wanneer er tussen bepaalde tijdstippen beweging wordt gedetecteerd

Juist doordat HomeWizard signalering zo laagdrempelig is in gebruik, zul je het sneller en vaker gebruiken dan een traditioneel alarmsysteem. En naast dat het leuk is om te weten wanneer er op de deurbel wordt gedrukt, is het ook daadwerkelijk handig als de postbode eens voor de deur staat. Een ‘alarm activeren’ voordat je de deur uitgaat is ook verleden tijd: je kunt de notificaties altijd en overal aanpassen vanaf je smartphone.

signaleren1

Status van sensoren en snapshots

In de app is het altijd mogelijk om de status van sensoren te zien. Voor een bewegingsmelder zie je wanneer er allemaal beweging is gedetecteerd, maar je kunt bijvoorbeeld ook precies zien wanneer de deur open en dicht is gegaan, door het plaatsen van een magneetcontact.

Zodra je een sensor koppelt aan een camera, kun je gebruik maken van snapshots. De camera zal dan een foto nemen op het moment dat de sensor wordt geactiveerd, zoals hiernaast te zien is voor de bewegingsmelder.

Push notificaties bij brand, beweging en meer

Beschik je over rookmelders die compatible zijn met de HomeWizard en deze gaan af? Dan kun je instellen dat er een push notificatie verstuurd wordt naar één of meerdere toestellen, zodra de melders rook detecteren. Zo kun je de buren waarschuwen of op de camera meekijken wat er precies aan de hand is.

Push notificaties zijn in te stellen voor alle sensoren die compatible zijn met de HomeWizard, dus ook voor bewegingsmelders, magneetcontacten, deurbellen, schemersensors, de Wattcher en alle weersensoren. Je kunt zelf aangeven tussen welke tijdstippen de notificaties verstuurd moeten worden, bijvoorbeeld alleen tussen 09.00 en 17.00 als er dan niemand thuis is.

signaleren2
signaleren3

Live meekijken met IP camera’s

Gebruik de HomeWizrd IP camera’s om altijd te kunnen zien wat er in en om het huis gebeurt. Direct op je telefoon, ook als je niet thuis bent. In de app kun je de cams besturen (4-weg) en toevoegen aan een ‘scene’. Dit geeft je de controle over alle schakelaars uit de scene, terwijl je live ziet wat er gebeurt als je iets aan of uit zet. De combinatie met push-notificaties maakt HomeWizard een unieke oplossing voor dit soort monitoring.

signaleren4

SMS notificatie dienst

Altijd notificaties ontvangen, ook in het buitenland en zonder internetverbinding

  • SMS tegoed vanaf € 5
  • Overal en altijd bereikbaar
  • Extra zekerheid voor thuis
  • Kies je eigen ontvangers

Wil je er zeker van zijn dat je altijd en overal notificaties ontvangt?

Maak dan gebruik van de SMS notificatie dienst. Als je rookmelder, bewegingsmelder, deurbel of andere sensor afgaat, ontvang je een SMS op je telefoon. Door het gebruik van SMS is er een aflevergarantie en werken de notificaties ook als je even geen mobiel internet hebt, bijvoorbeeld in het buitenland.

Je kunt zelf SMS notificaties ontvangen, maar ook je buren, vrienden of kennissen kunnen ze ontvangen. Zij zijn dan direct op de hoogte en kunnen eventueel actie ondernemen, bijvoorbeeld als je op vakantie bent.

Hoe werkt de sms notificatie?

Op het moment dat een melder afgaat, ontvangt u een sms bericht met de notificatie. Daarin staat om welke melding het gaat, bijvoorbeeld of er rook is gedetecteerd.

Hoe stel je de sms notificatie in?

Wil je voortaan naast push notificaties ook sms notificaties ontvangen? Kies dan uit één van de sms credits. Hiermee worden sms notificaties in de app geactiveerd en kun je aan de slag.

Wanneer je andere mensen toevoegt als ontvanger, krijgen zij eerst een welkomst SMS bericht waarmee ze op de hoogte gebracht worden van de SMS notificaties.

signaleren5

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!