FlatFix2017-06-12T19:34:32+02:00

Het Nederlands fabrikaat FlatFix, specifiek bedoeld voor montage op platte daken, is een hoogwaardig, maar zeer eenvoudig aan te brengen solar montage systeem. Hierdoor reduceert de installatie tijd aanzienlijk.

Flatfix is verkrijgbaar in meerdere varianten waarmee voor verschillende typen daken en met verschillende panelen passende draagsystemen ontworpen kunnen worden. Zo kan het worden geleverd met een opstellingshoek van 15°, 20° en 30° graden en met enkele of dubbele belasting.

Flatfix Light

Voor daken met een zeer beperkt draagvermogen (steeldecks etc) biedt de light versie een van de weinige mogelijkheden. De panelen worden opgesteld onder een hoek van 13° graden en worden als een grid aan elkaar gekoppeld. Hiermee kan de additionele dakbelasting van het totale zonnepanelensysteem gereduceerd worden tot onder de 10 kg/m².

Flatfix FUSION

Fusion is een nieuw en revolutionair lichtgewicht plat dak systeem. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden. Dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten behaalt.

Garantie: 20 jaar

Download hier de Flatfix datasheets

flatfix-4flatfix-3

flatfix-2.flatfix-1

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!