Weer

Weer2017-06-12T19:34:32+02:00

Altijd je persoonlijke weerbericht én dat van vele anderen!

HomeWizard ondersteunt weerstations van verschillende fabrikanten zoals Cresta, TFA, Irox en Ventus. Heb je deze al in huis? Dan kun je door het simpelweg plaatsen van een HomeWizard direct aan de slag op je smartphone. Hierop is de temperatuur, regelval, windsnelheid en UV-index real-time af te lezen en terug te kijken in mooie grafieken.

Met onze ‘Shared Weather’ dienst gaan we een stapje verder en maken we het voor alle HomeWizard gebruikers mogelijk om gegevens van hun weersensoren te delen met anderen.

weer1

Bekijk hoeveel regen er in je tuin is gevallen

Altijd al willen weten hoeveel regen er nou precies in de tuin is gevallen? Stel een regenmeter in de tuin en koppel deze aan je HomeWizard om dit bij te houden: real time en in overzichtelijke grafieken. En naast de regenmeter, kun je ook thermometers, een wind- en UV-meter aansluiten.

Deze sensoren geven data door, maar je kunt bijvoorbeeld ook de meetwaarden gebruiken om op te schakelen. Dus als de kamertemperatuur boven de 21 graden komt, kunnen de zonneschermen automatisch naar beneden.

HomeWizard Shared Weather

Met HomeWizard Weather creëren we een online, sociaal platform voor het delen van het meest besproken onderwerp in Nederland: het weer. Lokaal, en actueel. Een groot aantal HomeWizard gebruikers heeft weersensoren zoals regen-, wind-, UV- en thermometers opgesteld staan, om de metingen hiervan direct in de HomeWizard app te zien. Nu wordt het ook mogelijk om data van deze sensoren te delen met anderen. Met de kracht van gebruikers heeft HomeWizard Weather zo een landelijk dekkend netwerk van weerstations gerealiseerd. We nodigen iedereen uit om mee te doen! Op de kaart onderaan deze pagina zie je hoeveel weerstations er momenteel live zijn, en waar deze staan.

weer2

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!