Schakelen

//Schakelen
Schakelen2017-06-12T19:34:32+02:00

Alle verlichting in huis bedienen en automatiseren

Je verlichting bedienen vanaf je smartphone? Geen probleem. Maar HomeWizard gaat verder. De verlichting kan geautomatiseerd worden door ‘scenes’ (groepen van lampen) te maken, timers in te stellen, lampen te laten reageren op bewegingsmelders en ga zo maar door. Hierdoor is het niet ‘alleen leuk’, maar ook een stuk functioneler en comfortabeler in huis. En bijna alle verlichting is aan te sturen met ontvangers van bijvoorbeeld KlikAanKlikUit, Elro of Intertechno. Er is ondersteuning voor schakelaars, dimmers, LED-verlichting, halogeen; je kunt hele stekkerblokken schakelen of inbouwontvangers gebruiken om netjes achter de muur weg te werken. Ook is het huis uit te breiden met extra (draadloze) wandschakelaars die je speciale functies kunt geven, zoals alle verlichting met 1 knop uitschakelen, los van welke lampen er aan staan.

schakelen1

Snel overzicht vanuit de app

Vanuit het Home Screen in de app, heb je in één overzicht toegang tot alle verlichting. Met een sliderbar om lampen te dimmen naar het gewenste lichtniveau, aan uit knoppen voor overige lampen en ‘scenes’, bedien je het hele huis vanaf je smartphone.

Daarnaast wordt de status van lampen weergegeven, dus je kunt -ook als je niet thuis bent- altijd zien of er nog iets aan staat.

Lampen groeperen en bedienen in een scene

Met HomeWizard wordt het eenvoudig om elk vertrek in huis, met 1 klik van de juiste sfeer te voorzien. Groepeer meerdere lampen tot een ‘scene’, waarin je het exacte dimniveau van elke lamp kunt bepalen. Vervolgens kun je de scene bedienen vanuit de app, op basis van een timer, of met een bestaande wandschakelaar! Wat dacht je van een knop bij de voordeur, waarmee altijd alle lampen uit (of aan) gaan?

Het is zelfs mogelijk om een IP camera aan een scene toe te voegen, zodat je real-time lampen uit de scene kunt bedienen, terwijl je meekijkt op de camera.

schakelen2
schakelen3

Eenvoudig (zonne-)timers instellen en automatiseren

Uiteindelijk wil je dat zo veel mogelijk lampen automatisch aan of uit gaan, op het gewenste tijdstip. Hiervoor kun je makkelijk timers instellen in de HomeWizard. Het is zelfs mogelijk lampen een bepaald aantal minuten voor, na of op zonsondergang aan te schakelen. Zo gaat bijvoorbeeld de tuinverlichting altijd aan als het donker wordt. Je stelt zelf de dagen in waarop de timer zich moet herhalen.

Maar ook het automatiseren van het licht in de badkamer wordt simpel. Stel een ‘actie’ in op de bewegingsmelder, die de verlichting aan schakelt als er iemand naar binnen loopt. Vanuit de app kun je instellen dat de lamp een bepaald aantal minuten na het inschakelen, automatisch weer uit gaat!

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!