Verwarming

//Verwarming
Verwarming2017-06-12T19:34:32+02:00

Altijd de juiste temperatuur in huis

Met de HeatLink kun je de verwarming in huis bedienen met je smartphone. Doordat het niet nodig is om de huidige thermostaat en ketel te vervangen, biedt de HeatLink de meest veelzijdige en universele oplossing voor het bedienen van de verwarming via iOS, Android of pc. De HeatLink wordt ‘tussen’ de bestaande thermostaat en ketel aangesloten en communiceert via het OpenTherm protocol. Er wordt alleen bijgestuurd indien nodig, de rest van de tijd stuurt de normale thermostaat de ketel aan. Dit resulteert in een optimale compatibiliteit met OpenTherm ketels en hun modulerende functie.

verwarming1

Presets gebruiken of handmatig instellen

De HeatLink pagina in de app is ingericht op écht dagelijks gebruik volgens het door HomeWizard bedachte ‘Even Weg, Bijna Thuis’ principe. In de praktijk blijkt dat het bedienen van de thermostaat in het merendeel van de gevallen gebeurt in situaties waarin je overwacht eerder thuis komt of weg gaat. De app is hierop ingericht: met handige presets kun je letterlijk in 1 klik de thermostaat instellen op bijvoorbeeld ‘comfort’ of ‘afwezig’.

Eventueel handmatig bijstellen kan met de plus- en min-buttons.

Statusinformatie over de ketel

Swipe op de HeatLink pagina naar rechts voor het scherm met uitgebreide informatie over de ketel zoals de huidige watertemperatuur en druk.

Ook hier is de huidige kamertemperatuur zichtbaar. Aan de douche-, vlam- en cv-icoontjes kun je zien of er tapwater wordt gebruikt, de ketel brandt en/of er water door de CV stroomt.

verwarming2
verwarming3

Compatible met OpenTherm thermostaten en ketels

De HeatLink is compatible met vrijwel alle ketels en thermostaten die met het OpenTherm protocol communiceren. De meeste nieuwe ketels van Remeha, Avant, AWB, Intergas, Itho, Vaillant en andere fabrikanten maken gebruik van OpenTherm. Nefit ketels zijn ook compatible, maar vereisen een z.g.n. OpenTherm converter en waarschijnlijk een nieuwe thermostaat.

Eenvoudig te installeren

De HeatLink is heel gemakkelijk te installeren door de draad aan de kant van de ketel los te halen en deze via de bijgeleverde S-poort connector met de HeatLink te verbinden. Een tweede strukje draad (meegeleverd) gebruik je weer om de HeatLink met de ketel te verbinden.

Communicatie met de HomeWizard vindt plaats op de 868Mhz frequentie. Dit is 2-richtingscommunicatie met een erg goed bereik (beter dan op 433Mhz). De HeatLink kan gemakkelijk 3-4 verdiepingen hoger of lager staan dan de HomeWizard.

verwarming4

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!