CNG / Aardgas inbouw

/CNG / Aardgas inbouw
CNG / Aardgas inbouw2017-06-12T19:34:33+02:00

Welkom bij de afdeling CNG inbouw. Dit deel is gespecialiseerd in het inbouwen en ontwikkelen van aardgas/groengas/CNG Installaties voor directe en indirecte 4-takt verbrandingsmotoren.

CNG staat voor Compressed Natural Gas. CNG kan bestaan uit gewoon aardgas, maar ook uit biogas. Met behulp van biogas wordt de CO2 uitstoot sterk verminderd.

Na het inbouwen van een CNG systeem in een voertuig worden de kosten per kilometer en de CO2 -uitstoot gereduceerd. In de meeste gevallen zijn er subsidiemogelijkheden of belastingvoordelen te behalen welke het omslagpunt voor het rijden op aardgas erg interessant maken voor bedrijven.

Een aardgas/CNG installatie is in te bouwen bij alle voertuigen met een verbrandingsmotor, dus zowel bij benzine- als dieselmotoren. Het is dus mogelijk om een grasmaaimachine, auto, bus of vrachtauto en zelfs grote vrachtscheepsmotoren om te bouwen. De meest voorkomende toepassing voor CNG is voertuigen voor op de weg. Het gecomprimeerde aardgas wordt in het voertuig opgeslagen in tanks die wij vakkundig en zo ruimtebesparend mogelijk monteren. Bij onze CNG installatie wordt een brandstofkeuzeschakelaar met tankmeter gemonteerd. Hierop kunt u zien of u op benzine of CNG rijdt.
CNG

CNG voor dieselmotoren

Het is ook mogelijk om op een blend te rijden. Dit is van toepassing op voertuigen met een diesel motor. deze motoren kunnen een mix krijgen van diesel en CNG. De motor behoudt de voordelen van een diesel motor versterkt met de positieve eigenschappen van het rijden op aardgas.

Kwaliteit

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige ECE R110 goedgekeurde producten en onze inbouw geschiedt onder zeer strenge kwaliteitscontroles met als richtlijn de ECE R115 voorschriften. Dit alles om een betrouwbaar en hoogstaand kwaliteitsproduct te leveren om u jarenlang zorgeloos te laten rijden. Ook verrichten wij reparaties en diagnose aan bestaande aardgassystemen.

Portefeuille

Wij werken voor merkdealers, importeurs, bedrijven, leasemaatschappijen en particulieren. Om het gewenste eindproduct te krijgen werken we onder andere samen met carrosseriebouwers en fabrikanten van CNG apparatuur.

Keuring van de installatie’s

Na de inbouw worden de installaties gekeurd door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

Vergroten Actieradius

Naast het inbouwen kunnen we ook bestaande installaties voorzien van een of meerdere extra tanks.  Op deze wijze kunnen we de actieradius van bestaande voertuigen aanzienlijk vergroten.

Garantie

Om u zorgeloos te kunnen laten genieten van betaalbaar en schoon rijden geven wij u 3 jaar volledige garantie op een door ons ingebouwd systeem.

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!