Solar Frontier

Solar Frontier2017-06-12T19:34:32+02:00

Solar Frontier is de grootste fabrikant van CIS (koper-indium-selenide) panelen ter wereld en is onderdeel van Shell. De fabriek van Solar Frontier staat in het zuiden van Japan. De sterke moedermaatschappij, de indrukwekkende R&D en de herverzekerde garantie maken dat dit een zeer solide product is van een zeer solide bedrijf. CIS behoort tot de “familie” van dunne film producten. Het is echter een wezenlijk ander product dan amorf-Silicium (a-Si) of Cadmium-Telluride (CdTe). De panelen hebben een voor dunne film panelen zeer hoge module efficiëntie van 12,6%. Het belangrijkste is echter dat ze met een lager aantal Wattpiek / m2 toch een hogere kWh productie per m2 weten te generen dan kristallijne panelen. Solar Frontier panelen leveren dan ook consequent verbluffend hoge productie resultaten. Door deze hoge kWh productie kan Solar Frontier ondanks zijn wat hogere aanschafkosten in veel situaties een lagere kiloWattuur prijs genereren. Waardoor niet alleen het kWh rendement maar ook het financieel rendement hoger ligt. Bovendien zijn de panelen mooi, waardoor ze zich beter lenen voor een esthetische toepassing in de architectuur. In het bijzonder omdat ze in tegenstelling tot andere dunne film technologieën geheel cadmium- en loodvrij zijn. NU STANDAARD ALLE SOLAR FRONTIER PANELEN MET 10 JAAR GARANTIE!

Solar Frontier kenmerken:

 • Grootste producent dunne film (CIS) zonnepanelen
  • Jaarlijkse productiecapaciteit > 1GW
 • Solar Frontier panelen hebben een zeer hoge energieopbrengst (meer kWh per Wp).
  • Tot 10% meer opbrengst ten gevolge van het ‘light soaking effect’
  • Hoge schaduw tolerantie
  • Beste prestaties bij weinig licht en kleine hoek
  • Zeer gunstige temperatuurcoëfficiënt (Pmax: -031 %/ºC)
  • CIS panelen met meeste kWh per Wp
 • Zeer geschikt voor grote projecten
 • Bankable en garantie gedekt door moeder Showa Shell
 • Solar Frontier PowerSets
  • Combinatie van SF170-S & Steca omvormer
 • Zeer uitgebreid getest
  • PID free, Salt mist corrosion & Ammonia Resistance.

Solar Frontier 160S All Black

Solar-Frontier-160S

Merk: Solar Frontier
Type: SF 160 S (positieve tolerantie)
Vermogen: 160 Wp
Gewicht: 20.0 kg
Tolerantie: 0 / +5%
Celtechnologie: CIS
Framekleur: Zwart
Afmetingen: 1257 x 977 x 35 mm
Module efficiëntie: 13,0%
Productgarantie: 25 jaar
Vermogensgarantie: 90% na 10 jr, en 80% na 25 jr
Datasheet: Download

Solar Frontier 170S All Black

Solar-Frontier-170S

Merk: Solar Frontier
Type: SF 170 S (positieve tolerantie)
Vermogen: 170 Wp
Gewicht: 20.0 kg
Tolerantie: 0 / +5%
Celtechnologie: CIS
Framekleur: Zwart
Afmetingen: 1257 x 977 x 35 mm
Module efficiëntie: 13,8%
Productgarantie: 25 jaar
Vermogensgarantie: 90% na 10 jr, en 80% na 25 jr
Datasheet: Download
Solar-Frontier-Powerset

Solar Frontier Powersets

De Solar Frontier Powerset is een door Solar Frontier samengestelde set. Deze set bevat zonnepanelen, omvormer(s) en alle bekabeling en stekkers om het geheel aan de DC zijde aan te sluiten. (excl. bevestigingsmateriaal).

Merk: Solar Frontier
Type panelen: Solar Frontier 170 S (positieve tolerantie)
Omvormers: Bijbehorende omvormers
Rol DC kabel: < 28 panelen: 50 meter, > 28 panelen: 100 meter
Kabels en connectoren: Bijbehorende connectie kabels & connectoren
Datasheet: Download

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!