Schletter Alu-Tile

Schletter Alu-Tile2017-06-12T19:34:31+02:00

The substitute tile made of aluminium

  • ????????  Quick and easy assembly
  • ????????  Particularly suited to areas with heavy snow loads
  • ????????  The flexible skirting facilitates connection to many types of roof tile
  • ????????  Direct transmission of load into the rafters
  • ????????  Cost-optimization by reducing the fastening points
A solar plant is usually mounted on roof hooks which are screwed to the rafters beneath the tiles. Parts of the roof tile are cut away for this purpose.

Product information

The Alu-Tile can be combined with many product types and replaces the com- plete tile in each case, thus eliminating the need for cutting tiles to size. A Torx T40 wrench is the only tool required for assembly. The compact design of the Alu-Tile enables the transmission of large loads into the roof construction through individual roof hooks. Thus, the total number of hooks required can be reduced. Alu-Tile is compatible with many common roof coverings.

Alu-Tile facilitates both the horizontal and vertical arrangement of mounting rails. Special characteristics

Alu-Tile is made from Aluminium, ensuring an almost unlimited service-life. The application of Alu-Tile is also useful in preventing cracks or breakages in the roof covering in the event of significant loads such as snow. The Rapid2+ attachment allows a simple and safe connection to Schletter standard profiles.

 

Download: Alu-Tile product sheet

Download: Alu-Tile mounting instructions

 

 

NIEUW bij DIB: DOMOTICA

Het is winter, buiten vriest het 5 graden. Je komt thuis en plots staan alle lichten in de sfeerstand, de radio staat aan en het is comfortabel warm. Het begint inmiddels te schemeren en automatisch gaan de gordijnen dicht. En het lampje bij je favoriete zitplek gaat aan. Tijd voor een kopje koffie en de krant. Dit is DOMOTICA! Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Met domotica verhoog je je comfort aanzienlijk en bespaar je tegelijkertijd energie.

DOMOTICA

De dag begint bewolkt, de gordijnen gaan dicht om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden (besparing 1). De zon begint te schijnen. De omgevingssensoren voelen dat het warmer wordt en de gordijnen gaan open en de zon verwarmt de woning (besparing 2). De buurvrouw komt naar de voordeur voor een kopje koffie. De omgevingssensoren detecteren beweging en de camera gaat aan en stuurt een notificatie naar je smartphone. Ze belt aan en ook dit ontvang je op je mobiele telefoon. Het is 5 uur je gaat naar huis. Intussen weet de thermostaat de binnentemperatuur en hoe laat je thuiskomt. Deze begint op dat moment te verwarmen zodat het lekker behaaglijk is als je thuis komt. (Besparing 3) Bij thuiskomst springen de lampen aan in de comfort stand en nadat je je spullen hebt weggezet en een kopje koffie hebt gezet gaat de leeslamp aan bij je favoriete zithoek. De gordijnen sluiten weer. Je ploft neer na een dag hard werken en gaat je krantje lezen. Oh ja, de buurvrouw straks niet vergeten... Dat is domotica!